Utklädnad och glädje när Kraftprovet slog rekord

Efter ett års väntan var löparfesten tillbaka. Bland de som hade tagit sig till Kraftprovet var stämningen god.
– När det händer något ska man vara på plats, säger Annette Jacobsen med ett leende.

ANNONS
|

Folkfesten gör sig påtaglig när människor i massor rör sig längs avspärrningarna vid Hansenplatsen. Ut ur de uppskruvade högtalarna strömmar musik. Att Kraftprovet är en löparfest råder det inga som helst tvivel om.

Två som laddade inför loppet var Thomas Johansson och Jonatan Frisk. Duon hade med sig var sin dräkt som föreställde ett glas och en flaska.

– Vi hade faktiskt samma utstyrsel förra året, så det fortsätter i år, säger Thomas Johansson med ett brett leende.

– Det kanske blir en tradition! Det är ju andra året nu, säger Jonatan Frisk.

Hur har responsen på dräkterna varit?

ANNONS

– Mycket bra. Det är många hejarop längs vägen och det trycker på lite, det är kul. Vi hade några år innan där vi körde ”seriöst” så att säga, med att pressa tider och så. Men det här är nog nästan roligare, säger Jonatan Frisk.

Tog del av folkfesten

En som hade dragits med till loppet var Johanna Petersson. Senaste gången hon sprang Kraftprovet var för sju år sedan.

– Det ska bli kul. Jag har hakat på min bror och min svåger, det var de som övertalade mig. Jag springer kanske inte lopp på det sättet, men i övrigt springer jag mycket. Det är tur det, annars hade det varit lite kämpigt!

Hur är flåset?

– Okej. Varken mer eller mindre, säger hon och skrattar.

När Kraftprovets startskott väl hade gått var Annette Jacobsen och Kjell-Åke Norlenius två av åskådarna som följde loppet.

De var framför allt på plats för att ta del av folkfesten.

– Det är roligt med folkliv – när det händer något ska man vara på plats. Det kunde ha varit lite varmare bara! säger Annette Jacobsen och skrattar.

– Det är roligt att se när löparna kommer runt hörnet och sedan spurtar i mål. De har en väldig fart, säger Kjell-Åke Norlenius.

ANNONS

Fotnot: Kraftprovet slog i år rekord i antalet anmälda motionärer och löpare. Totalt anmälde sig omkring 2 500 personer, vilket innebar att det gamla rekordet från 2015 slogs.

LÄS MER:Löparglädjen i fokus när 500 sprang Knatteprovet

LÄS MER:De vann Kraftprovet 2023

ANNONS