Ryskt guld efter norska jättemissen: "Norge borde diskas"

ANNONS
|

Sveriges medaljchanser var över tidigt i herrarnas sprintstafett i skid-VM i Lahtis. Under den näst sista sträckan tappade Emil Jönsson på täten, och Teodor Peterson kunde inget göra under sin sista sträcka. Svenskarna slutade åtta.

Ryssland vann guldet efter en dramatisk avslutning där norske Iversen och finske Niskanen föll dråpligt vid foten av upploppet.

Sergej Ustiugov från Ryssland och Pellegrino från Italien passerade den nordiska duon och den spurtduellen vann ryssen. Snöpligt för Norge som ledde nästan hela finalen och såg ut att gå mot guld.

SVT:s expert Mathias Fredriksson anser att det var Iversen som orsakade kollisionen på upploppet, där Iivo Niskanen kom med högre fart och Iversen förivrade sig, varpå Niskanen drogs ned i fallet tillsammans med norrmannen.

ANNONS

Därmed snuvades Finalnd på chansen till en guldkamp inför hemmapubliken.

– Jag tycker att Norge borde diskas, säger Fredriksson i SVT:s sändning.

Den ryske tränaren Markus Cramer gladdes efteråt över segern - som han inte hade räknat med.

– Jag hörde att alla skrek och tänkte "vad händer?" Idag hade vi tur, i damernas individuella hade vi väldig otur med Matveeva, men i dag hade vi tur, säger Cramer – som hade gett upp guldhoppet innan fallet.

– Jag tänkte ok, ett brons är möjligt, men inte ett guld, Norge såg så starka ut. Men detta är sprint, med krascher, och det är därför jag inte gillar sprint, säger han och skrattar.

ANNONS