Bild: Christer Lindgren

Rekordtider att vänta i hett swimrun

Uddevalla swimrun lär bli en het tävling under lördagen. Vädret visar sig från sin bästa sida och startfältet är starkt. – Jag tror att banrekordet slås, säger tävlingsledaren Marcus Kårebrand.

ANNONS
|

Anmälan till Uddevalla swimrun är öppen ända fram till lördagsförmiddagen. Arrangörerna tror att det totalt kommer närmare 200 deltagare till starten klockan 12. Det är ungefär lika många som tidigare år.

Det tävlas i fem klasser (damsingel och lag, herrsingel och lag samt mixlag) och det är hög klass på några av toppdeltagarna. Banrekordet är på 1,18,14 och sattes av Andreas Kronberg och Martin Flinta under förra årets lopp. Nu är duon ute efter att slå den tiden – fast var för sig.

De vill slå rekordet

Flinta har ännu inte bestämt vem han ska tävla med och Kronberg deltar i par med Anton Bengtsson. De sistnämnda har vunnit flera swimruntävlingar i år och har uttalat att de är ute efter banrekordet.

ANNONS

– Det finns ett par lag som kan ta banrekordet och jag tror att det slås, säger Marcus Kårebrand som är tävlingsledare tillsammans med Dotte Nielsen.

LÄS MER:Den här utrustningen behöver du för swimrun

För den som vill se tävlingen finns det många platser att komma nära deltagarna. Förutom start- och målområdet vid gamla badhuset är Svenskhomen, Bodele och Rödön rekommenderade av arrangörerna.

– Det finns funktionärer och flaggor på plats så det är lätt att se. Det kommer säkert att vara mycket folk ute för att sola och bada – de kommer också att få se extremt bra swimrun, säger Marcus Kårebrand.

LÄS MER:Swimrun skapar frihetskänsla för Pernilla Irewährn

ANNONS