Napolis Dries Mertens, tvåa från vänster, firar med lagkamraterna efter sitt 2–0-mål i segern mot Cagliari.

Napoli tog sjunde raka – Juventus kryssade

Napoli dundrar på i den italienska ligafotbollen och tog sin sjunde raka seger, 3–0 mot Cagliari, i säsongsöppningen. Det är laget ensamt om sedan Juventus tappade poäng mot Atalanta.

|

Marek Hamsik gav Napoli en drömstart med ledningsmålet redan i fjärde minuten. Slovakens 114:e mål för Napoli, ett bakom legendaren Diego Armando Maradonas klubbrekord.

Målkungen Dries Mertens sköt sitt sjunde för säsongen från straffpunkten fem minuter före paus och Kalidou Koulibaly fastställde 3–0 en bit in i andra halvlek.

Napoli har öst in 25 mål på sina sju första matcher. Inter vann med 2–1 borta mot Benevento sedan Marcelo Brozovic gjort båda målen och skuggar Napoli två poäng bakom.

Juventus tappade 2–0

På samma avstånd är Juventus efter poängtapp (2–2) borta mot Atalanta. Turin-laget hade, precis som Napoli, idel segrar inför omgången. Det för dagen gulklädda laget tog också ledningen med 2–0. Atalanta-backen Mattia Caldara reducerade efter en svag målvaktsretur av Gianluigi Buffon.

Mario Mandzukic trodde att han gjort 3–1 för Juventus men målet blev underkänt efter videogranskning. Vilda protester hos Juventus men reprisen visade hur målet föregicks av att Stephan Lichtsteiner delat ut en armbåge.

Straffmiss av Dybala

I stället utjämnade Atalantas Bryan Cristante till 2–2 med en stenhård nick. Juventus fick straff i slutminuterna men Paulo Dybalas skott räddades av Etrit Berisha.

Roma vann hemma mot Milan med 2–0. Efter 71 mållösa minuter satte Edin Dzeko 1–0 med ett distansskott som ändrade riktning via Alessio Romagnoli och hamnade utom räckhåll för målvakten Gianluigi Donnarumma. Några minuter senare rakade Alessandro Florenzi in 2–0 efter en målvaktsretur. Roma ligger femma, sex poäng bakom Napoli med en match mindre spelad.