Mats Gren lämnar Häcken –Vilahamn ersätter

Mats Gren får lämna uppdraget som tränare för Häcken med omedelbar verkan. I stället tar Robert Vilahamn, tidigare assisterande tränare för klubbens herrlag, över.

ANNONS
|

Förra helgen släcktes Häckens hopp om SM-guld när Rosengård säkrade förstaplatsen i damallsvenskan. Och nu får Mats Gren lämna sitt tränaruppdrag, när två damallsvenska omgångar och fyra matcher i Champions League-gruppspelet återstår av säsongen.

"Långsiktigt gör vi detta för att nå den utveckling vi vill framåt. Kortsiktigt ser vi att vi behöver fylla på med ny energi och hitta ny kraft i laget, för att verkligen ge oss själva chansen i de fyra matcher som återstår av gruppspelet i Champions League, och därför gör vi den här förändringen nu direkt", säger sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Ersättaren finns redan på Hisingen. Robert Vilahamn har de två senaste åren varit assisterande tränare för Häckens herrar och gör sin första träning med damlaget på måndag. Han har ett avtal som sträcker sig till och med 2023.

ANNONS

"Robert har varit i klubben i två år, han är en trygg person med en intressant profil, som vi känner är redo att vara huvudtränare på elitnivå. Han har en modern ledarstil med ett holistiskt ledarskap som passar väl in i BK Häcken, där han är utvecklingsorienterad både på individ- och lagnivå. Fotbollsmässigt har han ett tydligt BK Häcken-dna i hur vi vill spela fotboll – med mod, kreativitet, engagemang och en professionalitet i allt vi gör", säger Ericsson.

ANNONS