Här syns Hugo Lorentzon och Charlie Karlsson sin vita Volvo kombi i täten före Kungshamns Gry Sjöberg.
Här syns Hugo Lorentzon och Charlie Karlsson sin vita Volvo kombi i täten före Kungshamns Gry Sjöberg. Bild: Pierre Skytt

Lyckat race när Krutcupen gästade Kungshamn

I helgen arrangerades rallytävlingen Krutcupen i Kungshamn. Racet lockade ett 20-tal startande ekipage som alla strävade efter att köra så många varv som möjligt runt banan.

ANNONS

Att vinna är inte allt i denna billiga form av enkel bilsport.

Kamratskapen är stor och man hjälper sin värsta konkurrent med allt som kan gå fel på en bil under de fyra timmar som racet pågår.

Flera team räknade in två chaufförer som bytte av varandra efter 20–30 minuter.

Racet under lördagen lockade 20-talet startande ekipage som alla strävade efter att köra så många varv som möjligt. Sotenäs-ungdom med fyra engagerade ungdomar är ett team från Sotenäs som verkligen visat att man vill och kan.

Charlie Karlsson, Hugo Lorentzon, Carl Hedström och Felix Lans heter grabbarna som lockat till sig några sponsorer och hjälpande händer som ställer upp på deras satsning på Krutcupen.

ANNONS
Hugo Lorentzon och Charlie Karlsson i halvtidspaus när lite reparationer utfördes.
Hugo Lorentzon och Charlie Karlsson i halvtidspaus när lite reparationer utfördes. Bild: Pierre Skytt

Det gick bra för grabbarna som låg 6:a i halvtid och tackade för det lokala stödet.

– Vi gör allt själva men vill tacka Tomas Sjöberg och sponsorer som ställt upp mycket på oss, säger Karlsson och Lorentzon som tyvärr tvingades bryta racet när bilen gav upp.

Krister Gull från Karlstad kom till start och delade bil med Gry Sjöberg från Kungshamn. Sjöberg är en framstående folkraceåkare och Gull är rutinerad inom flera bilsportgrenar gjorde bra ifrån sig i sin Volvo S60.

Black Beauty som teamet heter ledde med ett antal varv i halvtid och tävlingsmänniskan i Sjöberg och Gull visade sig tydlig under racet. Men tyvärr ådrog sig teamet tre punkteringar under sista halvan som kostade en hel del varv.

– Bilen är riktigt go att köra, och det var inte jag som körde när teamet fick punktering, säger Sjöberg med glimten i ögat.

Gull körde fort och väl och gjorde många omkörningar och bytte däck, som det anstår en riktig bilsportare, i rekordfart.

Vinnande teamet denna lördag hette ”Felmil” med Emil Jansson och Felix Forsberg som rattade sin VW Golf kombi, som drivs av en dieselmotor och klarade hela 221 varv. De båda kommer från Lerum men bor i Kungshamn sommartid.

ANNONS
Vinnarna Felix Forsberg och Emil Jansson som klarade hela 221 varv i sin VW Golf
Vinnarna Felix Forsberg och Emil Jansson som klarade hela 221 varv i sin VW Golf Bild: Pierre Skytt

– Vi har aldrig utövat någon annan bilsport och tycker det här är så roligt, säger Jansson.

– Det är fjärde gången vi kör en Krutcupstävling och första vinsten, avslutar en glad Forsberg.

Hasse Söderström som är promotor och initiativtagare till Enkel Bilsport var riktigt nöjd med tävlingen. Vid prisutdelningen tackade han särskilt för eldsjälen Tomas Sjöbergs insats och riktade ett speciellt tack till alla frivilliga funktionärer.

ANNONS