Hon tar över som tränare i Uddevalla Sim

Uddevalla Sim har gjort klart med ny huvudtränare efter Jacob Fredriksson. Hon heter Lejla Ladjarevic och har de senaste åren jobbat i Spårvägen i Stockholm.

ANNONS
|

För några veckor sedan stod det klart att Jacob Fredriksson lämnar sitt jobb som huvudtränare i Uddevalla. Han flyttar till Jönköping där han fått nytt jobb. Hans ersättare är nu klart. Hon heter Lejla Ladjarevic, är 23 år, och kommer ursprungligen från Halmstad där hon jobbat i Simklubben Laxen. Hon är licensierad simtränare och har de senaste fyra åren jobbat för Spårvägen i Stockholm.

– Jag ser det som en spännande och kul utmaning. I Spårvägen har jag jobbat med barn och ungdomar. Nu ska det bli kul att jobba med elitsimmare också, säger Lejla till Bohusläningen.

Lejla Ladjarevic har själv en bakgrund som aktiv simmare i Simklubben Laxen. Men blev redan som 15-åring tränare i stället. Något som lockade ner än själva simningen.

ANNONS

- Jag gillar simning mer från bassängkanten än i vattnet och är också intresserad av ledarskap. Det som lockar är att få vara med och se barnen och ungdomarna utvecklas, säger Lejla som inte vet så mycket vare sig om sin nya klubb eller stad.

- Pass på den frågan, säger hon och skrattar.

Lejla Ladjarevic börjar sitt jobb den 1 augusti.

– Vi är väldigt glada att kunna hälsa Lejla välkommen till Uddevalla Sim och ser fram emot att ta del av hennes erfarenheter, skriver Uddevalla Sim vidare.

Bohusläningen söker verksamhetsansvarig i Uddevalla Sim Fredrik Larsson.

ANNONS