Premiärskyttar säkrade stabil svensk seger

Pauline Hammarlund gjorde sitt första mål Moldavien senast. I den svenska 3-0-segern mot Polen klev två nya premiärmålskyttar fram och visade vägen, Lina Hurtig och Malin Diaz.

|

Sverige lämnade ingenting åt slumpen när man klev ut mot Polen i regnet på Gamla Ullevi. Med ett fartfyllt anfallsspel tryckte man upp tempot direkt och kom till flera halvchanser utan att få till avslut mot mål, skriver gp.se.

Det var riktigt nära både för Lotta Schelin och Olivia Schough innan Lina Hurtig kunde spräcka nollan.

På en hörnvariant nådde Hurtig högst och kunde från nära hålla nicka in 1-0 bakom Daria Antonczyk i det polska målet.

Efter ledningsmålet fortsatte Sverige äga allt spel men lyckades inte få till avsluten. Närmast var Caroline Seger som på en lång hörna nickade första krysset men en polsk försvarare plockade undan bollen.

I den andra halvleken fortsatte Sverige trycka på och det dröjde bara sju minuter innan man fick utdelning. På ett överlångt inlägg från Sofia Jakobsson på högerkanten dök Olivia Schough upp vid bortre stolpen och ur snäv vinkel tryckte hon upp 2-0 i nättaket.

Sverige fortsatte sedan att trycka på och inhopparen Malin Diaz satte elegant 3-0 när hon smekte in bollen vid bortre stolpen och satte sitt första landslagsmål.

I slutminuterna hade sedan inhoppande Fridolina Rolfö en boll i mål men den vinkades bort för offside.

Matchen slutade med ohotad svensk 3-0-seger. Förbundskapten Pia Sundhage kan nu blicka tillbaka mot en kvalinledning där den unga tagit för sig och Pauline Hammarlund, Lina Hurtig och Malin Diaz alla gjort sina första landslagsmål.

1-0 (22) Lina Hurtig, 2-0 (52) Olivia Schough 3-0 (72) Malin Diaz .

Sverige (4-3-3): Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Lina Hurtig (Malin Diaz, 65), Lisa Dahlkvist, Caroline Seger – Lotta Schelin, Olivia Schough (Pauline Hammarlund, 73), Sofia Jakobsson(Fridolina Rolfö, 83).