IFK Uddevalla gjorde jobbet i Grästorp

Med stort tålamod tog IFK Uddevalla segern som laget behövde. Samtidigt vann Skövde AIK och säsongens sista match betyder därmed inget för tabellen.

ANNONS
|

IFK Uddevalla åkte till Grästorp för att ta viktiga poäng. Tre poäng skulle definitivt säkra kvalplatsen. Men kunde också betyda mer än så.

Serieledaren Skövde AIK låg under i halvtid hemma mot Lidköping när domaren blåste av matchen i Grästorp. Skövdematchen startade en timme senare.

Därmed skulle en IFK-seger kunna betyda att laget kunde få en ren seriefinal om en vecka.

Skövde redde dock ut underläget och vann både matchen och serien en stund senare. Det innebär att det blir kval till division 1 för IFK Uddevalla.

IFK vann också. 1–3 skrevs siffrorna till på Lunnevi IP i Grästorp och segern var stabil och aldrig riktigt hotad. Det var tålamod som lade grunden.

ANNONS

Det fysiskt starka Gauthiod lät IFK Uddevalla ha bollen inledningsvis men efter hand kom gästerna in i matchen.

När vänsterbacken Filip Karlin tog sig runt på kanten och serverade ett inlägg till Ibrahim Tahini var det mållösa läget brutet.

0–1 var också siffrorna i paus.

Den andra halvleken började som den första slutade. Mest IFK och det var via ännu ett ytterbacksuppspel som tvåan kom.

Andreas Johanssons djupledsboll hittade Sebastian Jaconelli som tacklades i ryggen just utanför straffområdet. Mittfältaren Jaconelli reste sig upp lade bollen tillrätta och smekte in den i första krysset.

– Robin (Jansson) sa till mig att jag inte behövde skjuta hårt och då tänkte jag på det, berättade Sebastian Jaconelli som fick bollen precis där han ville han den.

Reduceringen från Gauthiod kom också på frispark men närmare än så kom inte hemmalaget. Brassen Jacson gjorde sitt andra inhopp och sitt andra mål som fastställde slutresultatet till 1–3.

– En förväntad matchbild med mycket ställningskrig. Vi börjar trevande, växer in i det och tar över mer och mer. Mot slutet var det lugnt och jag tycker att vi vinner rättvist totalt sett, säger IFK-tränaren Lennart "Kral" Andersson.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

IK Gauthiod–IFK Uddevalla 1–3 (0–1)

Mål: 0–1 Ibrahim Tahini, 0–2 Sebastian Jaconelli, 1–2 Alin Wemmert, 1–3 Jacson.

Här ser du tabellen i division 2 norra Götaland.

ANNONS