Emma Karnström och Hilma Lundqvist skrev på för Rössö under tisdagskvällen.
Emma Karnström och Hilma Lundqvist skrev på för Rössö under tisdagskvällen. Bild: Privat

Dubbel lycka för Rössö – Emma Karnström och Hilma Lundqvist skriver nya kontrakt

Rössö rustar rejält. Strax före seriepremiären har klubben skrivit kontrakt med forwarden Emma Karnström och målvakten Hilma Lundqvist.
– Jag har längtat efter att få spela fotboll igen, säger Emma Karnström.

ANNONS
|

Emma Karnström är tillbaka i Rössö efter sin graviditet. Hon spelade bara två matcher i fjol, men är nu klar för comeback. Hennes nya kontrakt med klubben sträcker sig över säsongen och hon är redo för premiären och derbyt mot Ljungskile SK den 5 juni.

– Jag vill såklart starta, men jag tror inte att det blir så. Jag vågar inte hoppas på för mycket. Men det hade varit roligt om jag fick göra ett inhopp och spela match igen, säger Emma Karnström.

”Jäkligt bra lag”

Den 24-åriga forwarden har gjort en hel del mål för Rössö under de senaste säsongerna och kommer säkerligen att bli en viktig tillgång för division 1-laget som siktar på att vinna serien och kvala sig upp till Elitettan.

ANNONS

– Jag tycker att vi har ett jäkligt bra lag i år. Det känns som att inte en enda plats i startelvan är säker. Jag kan inte bara komma tillbaka och tro att jag ska ha en startplats.

Sugen på fotboll igen

Men det är inte bara Emma Karnström som har skrivit på för Rössö. Även målvakten Hilma Lundqvist är klar för Uddevallaklubben. Ett intresse som Bohusläningen kunde berätta om redan i fredags. Mellan 2017 och 2019 var 22-åringen förstamålvakt i IK Gauthiod och gjorde under den perioden 55 matcher i division 1.

– Det känns bra att vara klar för Rössö. Det är ett roligt och härligt gäng. Även om jag satsar mer på futsal så är jag väldigt sugen på att spela fotboll igen, säger Hilma Lundqvist som förra året utsågs till Sveriges bästa futsalspelare.

Hennes kontrakt sträcker sig över både 2021 och 2022.

ANNONS