Första utmaningen avklarad

Under söndagen avgjordes Herrestads Fjällmaraton med över 200 deltagare i de fem olika distanserna.

ANNONS
|

Herrestads Fjällmaraton är en del av Challenger Uddevalla, som är ett nystartat projekt för att ge Uddevalla en egen klassiker. Under söndagen skickades löparna ut i terrängen med start och målgång vid Bulid.

Fem olika distanser kunde de tävlande välja mellan: 4, 7, 14, 24 och 42 kilometer. Bäst i 42-kilometersdistansen var Jim Lee, som sprang på 3 timmar och 42 minuter.

– Elva minuter snabbare än sist, så jag är nöjd. Jag lyckades överleva hettan där ute i dag, och det är mycket tack vare att det var fyra stycken stopp per varv där man kunde dricka och hälla lite vatten över sig.

ANNONS

Förutom sin egen insats vill han också passa på att hylla såväl löparspåren som arrangören.

– Jag träffade de här människorna förra året, och jag tycker att de är helt fantastiska. De är väldigt passionerade kring det här och välorganiserade. Jag har sprungit flera liknande tävlingar, men det här håller toppklass.

En annan som också deltog i 42-kilometersdistansen var David Thylén, och nu är planen är att delta i alla moment i nya Challenger Uddevalla.

– Det är tanken. Jag har några datum där det blir lite tajt om jag löser det, men jag ska vara med i så många som möjligt.

Även han väljer att hylla arrangemanget.

– En jättefin bana, men visserligen också ganska krävande. Allt som allt att jättebra arrangemang.

Tävlingsledaren Fredrik Olsson sammanfattar dagen som väldigt lyckad.

– Riktigt roligt att det har varit ett sådant stort intresse. Det har varit en jättekul dag med mycket folk här och vädret har varit helt perfekt.

Flera av löparna har under dagen berömt spåren, vilket han tycker är väldigt glädjande.

– Ja, det är roligt att höra. Det är ju lite därför vi gör det här, för vi tycker att terrängen och banorna är såpass fina och speciella. Vi vill att fler ska springa på Herrestadfjället.

ANNONS
ANNONS