Folkfest när båtracet återvände till Smögen

Tanken var att Smögen Offshore race skulle arrangerats i helgen. Men evenemanget tvingades att ställas in på grund av för få deltagare. Något som däremot inte blev inställt var Smögen Fun Run – som lockade mycket folk.

ANNONS
|

Smögen Fun Run kördes under lördagen och lockade 46 anmälda ekipage från hela Sverige och Europa. Även om vädret just denna lördag blev lite gråare än vad förarna var vana vid så drog årets upplaga av FunRun på Smögen en stor skara publik.

De samlades på klipporna vid den uppvisningsslinga där de spektakulära båtarna drog fram. Förarna startade på Smögen vid på förmiddagen och körde utomskärs till Grebbestad för lunchuppehåll och samkväm.

Båtarna åkte sedan till Väderöarna och vidare söderut mot Hunnebostrand, där man fick visa upp sig en stund innan man tog sig utomskärs till Smögen för målgång.

ANNONS

Mängder av båtar, med intresserade följare, och Smögenturister fick en semesterupplevelse att berätta om när de kom hem.

Arrangören av det hela var Robin Hansson från Smögen. Han har jobbat hårt för att få till arrangemanget.

– Det är en båtträff för likasinnade som vi arrangerar för tredje gången. Vi pratar, kör och umgås i våra båtar. Vi har trevligt ihop, säger han.

Den ena båten är mer spektakulär än den andra, ett exempel var en katamaran som är bestyckad med dubbla Helikoptermotorer som formligen kastar iväg båten med sina imponerande 3700 hk och med en toppfart på 150 knop.

Även om Fun Run inte är någon tävling håller deltagarna visst koll på fart och klocka individuellt.

– Det viktigaste är att umgås och ha kul, avslutar Robin Hansson som samtidigt ser fram emot fler träffar kommande år.

Årets FunRun blev uppskattat bland både deltagare och följare.

ANNONS