Dags igen. I och med Herrestads Fjällmaraton går startskottet för 2017 års upplaga av Challenger Uddevalla.
Dags igen. I och med Herrestads Fjällmaraton går startskottet för 2017 års upplaga av Challenger Uddevalla.

Fjällmaran blir första utmaningen

Förra året blev det succé. På söndag är det dags för andra upplagan av Herrestads Fjällmaraton och arrangörerna hoppas på över 200 deltagare.

ANNONS
|

Tävlingen arrangeras av Uddevalla OK och Bokenäs IF och är den första i det som kallas Challenger Uddevalla. Övriga utmaningar i den nya satsningen på motionslopp i Uddevalla är Bokenäs triathlon, Bokenäs swimrun, Uddevalla MTB, Strandjoggen, Uddevalla X-trail, Dalslandsrundan, Uddevalla rundirtrace och Uddevalla swimrun.

– Det är väl inte helt klart hur upplägget ser ut ännu för Challenger Uddevalla, men vill man vara med från början är det bra att anmäla sig till loppet på söndag. Vårt lopp är tufft och det tuffaste i hela utmaningen är förmodligen den längsta banan här, säger tävlingsledaren Fredrik Olsson.

Distanserna som finns att välja på är 4, 7, 14, 24 och 42 kilometer. De allra flesta springer 24 kilometer medan det är en något mindre skara som anmält sig till den längsta och tuffaste distansen.

ANNONS

– Det är inte så många som klarar den distansen och i dagsläget är det omkring 25 anmälda, säger Fredrik Olsson.

Några dagar före tävlingen var det omkring 180 anmälda till de olika klasserna. Men Fredrik Olsson tror det kommer att bli uppemot 200.

– Det är alltid några som efteranmäler sig så det blir säkert över 200, tror han.

Flera av deltagarna som var med i fjol kommer tillbaka. Annars är det mest löpare från närområdet, men också från Göteborg och Västergötland.

ANNONS