Elliot Strouds kanon sänkte Malmö FF: ”Känns otroligt bra”

Mjällby avancerar till andra plats i allsvenska tabellen sedan Malmö besegrats med 2–1. Det efter en läckert mål av Elliot Stroud från Uddevalla.

ANNONS
|

Det var ett toppmöte i ösregnet mellan två av allsvenskans mest formstarka lag. Tabellettan Malmö, som kom till avspark med sju matcher utan förlust, samt tabelltrean Mjällby, som vunnit tre raka matcher och vunnit mot Malmö i tre av de senaste fem mötena.

Mjällby startade bäst. Blekingelaget gjorde en riktigt bra första halvlek och skakade om ett Malmö som var osäkert bakåt och blekt framåt.

– Vi gjorde det som vi snackat om på träningarna, sa Mjällbys Elliot Stroud i pausvilan till Max.

Vinnarperioden

Mjällbys allra bästa period i matchen kom efter en halvtimmes spel. I den 32:a minuten kom också Mjällbys första mål. Mittbacken Colin Rösler slog en mycket fin passning över hela planen till Elliot Stroud, som tog emot på ett elegant sätt och gjorde mål med ett hårt skott.

ANNONS

– Det är bara att skjuta och hoppas på det bästa ibland, säger han och skrattar när Bohusläningen når honom.

Han fortsätter:

– Det känns otroligt bra att få göra ett sånt mål, speciell när det är mot de regerande svenska mästarna, Malmö, som är ett riktigt storlag. Det var en skön känsla när jag såg att bollen gick in, säger han och tillägger att det var en bra dag för familjen Stroud. Han syftar på att även hans lillebror, Adam Stroud, gjorde ett mål under lördagseftermiddagen när Oddevold vann över Öis på Stensnäsvallen i Bovallstrand.

Bara tolv sekunder in i andra halvlek fick Malmö den stora kallduschen. Mjällbys Adam Ståhl gjorde då ett bra förarbete på högerkanten och slog en passning till Jacob Bergström som gjorde 2–0. Då var det kalas på fullsatta Strandvallen.

Kritisk MFF-tränare

I den 62:a minuten bytte Malmö in Taha Ali som sedan fick ordentlig fart på Skånelagets anfallsspel. Han var överallt och skapade stor oreda i Mjällbys försvar.

När elva minuter återstod av ordinarie matchtid hängde inte Mjällbys försvar med när bollen gick snabbt mellan Malmös anfallare och kom till Taha Ali, som slog bollen i mål via Mjällbybacken Tom Pettersson.

Närmare kvittering kom inte Malmö och efter matchen var tränaren Henrik Rydström skoningslös både mot sig själv och sitt lag:

ANNONS

– Tydligen betydde detta mer för dem (Mjällby) än den uppenbarligen gjorde för oss. Först när det var 25 kvar visade vi att det också var viktigt för oss. Jag är högst ansvarig och skäms. Vi har supportrar här som betalat pengar och investerat i tid och vi kan inte ens bemöda oss att fajta och springa.

ANNONS