Två misstänkta efter dynamitfynd

En sladdande bilist fick polisen på spåren till en dynamitgömma i en husvagn i Lilla Edet. Tre är brottsmisstänkta, men alla är i nuläget på fri fot.

ANNONS
|

Natten mot söndagen körde en man in på en adress i Lilla Edet med en så kraftig sladd att en polispatrull blev vaksamma. De fick stopp på föraren i bilen och snart konstaterades att denne var påverkad.

Polisen insåg även att mannen har ett samband med en husvagn på orten. Beslut om husrannsakan fattades och när man kom till husvagnen befann sig en man och en kvinna där. Även de ska ha varit påverkade. Av vad vill polisen inte uppge.

När husvagnen undersöktes närmare hittades dessutom dynamit. Hur mycket och vad den skulle användas till är oklart.

– Jag kan säga så pass mycket att de misstänkta är mellan 40 och 50 år. En av dem är hemmahörande i Lilla Edet, de två andra i Göteborgstrakten, säger Rickard Leijon, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan på söndagseftermiddagen.

ANNONS

Två är nu misstänkta för brott mot lagen om explosiva varor. En är misstänkt för drograttfylleri. Ingen av de tre greps dock av polisen, utan befinner sig på fri fot.

ANNONS