HeatoN med i satsning på e-sport

Med start i höst kommer LBS Kreativa gymnasiet i Trollhättan att erbjuda utbildningar med e-sportprofil. Satsningen sker i samarbete med Emil "HeatoN" Christensen.

ANNONS
|

E-sport växer och frodas över hela världen, där turneringar i dator- och tv-spel lockar allt större skaror utövare och åskådare.

LBS Kreativa gymnasiet – också känt som Ljud & bildskolan – kommer att dra igång en e-sportsatsning i höst på fem orter, däribland Trollhättan.

Emil "HeatoN" Christensen, just nu aktuell som den förste e-sportaren att medverka i tv-programmet "Mästarnas mästare", är i allra högsta grad involverad.

– Han är med och utformar profilen och fungerar som ett bollplank. Dessutom kommer han hit och håller föreläsningar och ser till att locka hit andra e-sportprofiler, säger Ásgeir Pálsson, rektor på LBS Kreativa gymnasiet i Trollhättan.

ANNONS

– Jättebra att få med en person med den erfarenheten så att man slipper uppfinna hjulet på nytt. Vi får väldigt mycket input om kraven som finns i branschen.

Pálsson är noga med att understryka att det handlar om en idrottsprofil, där sådant som kost, fysik och ergonomi utgör viktiga bitar.

Liksom strategi och lagspel.

– Många förknippar kanske inte e-sport med idrott, men det handlar inte om inte om att sitta vid datorn hela tiden. Det här är en utbildning för de som vill nå långt inom e-sport, säger han.

Under det första läsåret kommer alla elever på skolan, oavsett program, ges möjlighet att ta del av workshops, föreläsningar och idrottslektioner med e-sportinriktning.

Den som vill fortsätta med e-sportprofilen får sedan göra en ansökan inför årskurs två.

– Det kommer att bli en urvalsprocess där sådant som studiesituation och närvaro spelar in. Vi kommer kunna erbjuda åtta till tio platser, säger Ásgeir Pálsson

E-sportprofilen innebär att eleven kommer läsa 400 poäng kurser i idrott specialisering och träningslära, fördelade på årskurs två och tre. 200 av poängen är individuellt val, resterande utökat program.

– Skolan har varit spelpräglad genom åren, med både spelutveckling och spelgrafik så det här ser vi jättepositivt på. Vi är inne på tionde året i Trollhättan och tar ett steg in i framtiden, detta breddar vårt utbud.

ANNONS
ANNONS