Stöld från döda på danskt sjukhus

Ett stort antal uppseendeväckande stölder utreds nu på ett danskt sjukhus. Offren är 13 patienter som alla har mist livet, rapporterar Ekstra Bladet.

ANNONS
|

Det ärGentofte Hospital på Själland som har drabbats av stölderna. Samtliga ska ha skett ur låsta skåp för värdeförvaring, vilket väckt misstankar om att det rör sig om ett så kallat insiderjob,rapporterar Ekstra Bladet. Inga skåp ska ha haft tydliga brytmärken vilket innebär att tjuven tros hakänt till både var värdeskåpen och nycklar till dem finns.

13 avlidna patienter

Stölderna har skett under cirka tre veckor i oktober månad, enligt polisen.

Karina Holmark vidGentofte Hospital säger till Ekstra Bladet att det har stulits från 13 avlidna patienter, och att några av dessa hade flera smycken, klockor samt kontanter i värdeförvaringen.Värdet på de stulna föremålen vet sjukhuset inte.

ANNONS

Dog i KOL

Två guldringar tillhörandeSimon Andersens avlidna svärfar finns bland de saker som stulits från sjukhuset. Den 62-årige svärfaderndog i slutet av augusti på sjukhuset, svårt sjuk i KOL.

– Värdet av ringarna i sig är nog inte så stort, men de har affektionsvärde för min fru. Hennes pappa köpte dem när han var stationerad i Bagdad, ochhar haft dem större delen av sitt liv, säger Andersen till Ekstra Bladet.

"Det är sorgligt"

Han säger att han känner med alla drabbade familjer som nu befinner sig en svår känslomässig situation, där de stulna sakerna kanske inte har så stort ekonomiskt värde men väl ett affektionsvärde.

– Det är sorgligtatt anhöriga inte kan lita på att saker förvaras säkert.

ANNONS