Larry strövade omkring utanför premiärministerbostaden på fredagen, i väntan på sin nye husse.
Larry strövade omkring utanför premiärministerbostaden på fredagen, i väntan på sin nye husse. Bild: Kin Cheung/AP/TT

Katten Larry har överlevt fem premiärministrar

Premiärministrar kommer, premiärministrar går, men "Larry the cat", han består. Den tidigare strykarkatten hälsar nu sin sjätte husse välkommen till 10 Downing Street.

ANNONS
|

När Storbritanniens nye premiärminister Sir Keir Starmer installerar sig i premiärministerbostaden 10 Downing Street får han ett husdjur på köpet. Och "Larry the cat" är inte vilken katt som helst. Han är inte bara den som håller residenset fritt från råttor och andra gnagare, han är även en flitigt fotograferad kändis med 843 000 följare på X.

Larry, som är en grå och vit tabby, kom till 10 Downing Street från ett hem för hemlösa katter 2011. Han har under sina 13 år tjänstgjort under premiärministrarna David Cameron, Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss och Rishi Sunak. Hans officiella titel är förste musjägare i premiärministerbostaden.

ANNONS

Enligt brittisk media är Larry känd för att vara en fredlig katt, som snällt väntar utanför den polerade dörren till premiärministerbostaden tills en vakt släpper in honom. Om han kommer att reagera lika fredligt på familjen Starmers egen katt, Jojo, som också ska flytta in på 10 Downing Street, återstår att se.

ANNONS