”Det var lite av en slump, vi såg att lokalen stod ledig och tänkte att den skulle passa oss”, säger Kent Andersson som nu öppnar på Kungsgatan.
”Det var lite av en slump, vi såg att lokalen stod ledig och tänkte att den skulle passa oss”, säger Kent Andersson som nu öppnar på Kungsgatan. Bild: Emma Bratt

West Factory Outlet öppnar i Uddevalla centrum

På onsdag slås portarna till en ny butik upp i centrum. West Factory Outlet, som även finns på Smögen, etablerar sig på Kungsgatan.
– Vi vill vara där folket är, säger butiksansvarige Kent Andersson.

ANNONS
|

Uddevalla centrum får en ny klädbutik. Det är West Factory Outlet som etablerar sig på Kungsgatan, i Dressmanns tidigare lokaler.

– Det var lite av en slump, vi såg att lokalen stod ledig och tänkte att den skulle passa oss. Vi vill vara där folket är, säger Kent Andersson, butiksansvarig.

Ägarna bakom West Factory Outlet har sedan tidigare två butiker på Smögen.

– Uppbyggnadsmässigt är det väldigt likt. Vi jobbar med outlet-priser, outlet-partier och reguljära inköp. Det kommer att bli en salig blandning mellan kända och mer okända märken, säger Kent Andersson om tillskottet i Uddevalla.

ANNONS

"Tror på det här”

”Centrumdöden” har blivit ett begrepp – efter att allt fler verksamheter i Uddevallas stadskärna stängt igen under de senaste åren. Antingen för att öppna vid Torp köpcentrum, eller lägga ned för gott.

Men Kent Andersson tror att både butiksläget på Kungsgatan och outlet-konceptet kan dra till sig personer i olika åldrar. Och responsen uppges ha varit god på nyheten att de kommer till staden.

– Hade vi inte trott på det, så hade vi inte satsat här. Vi hoppas att det ska bli bestående, säger han om butiksetableringen.

Inför onsdagens premiäröppning står nu fortsatta förberedelser på agendan. Ytterligare varor ska packas upp och prismärkas. Och de sista detaljerna på plats ute i butiken.

LÄS MER:Espresso house stänger i Uddevalla centrum

LÄS MER:”Bra att lyfta de butiker som faktiskt finns och fungerar”

LÄS MER:Satsning mot oseriös tobakshandel i Uddevalla: ”Ett jättestort problem”

ANNONS