Större skolgård trots grannprotester

Grannarna till Äsperödsskolan måste acceptera att barnens skolgård blir större. För nu har domstolen sagt sitt.

ANNONS
|

En större skolgård att leka på är planen för barnen på Äsperödskolan. Eleverna på skolan beräknas bli fler och skolan ska byggas om. Men för att tomten ska kunna bli större behövde detaljplanen ritas om.

Kommunpolitiker sa ja till det i höstas men grannarna har protesterat och tycker att halva ytan räcker. Bostadsrättsföreningen har tyckt att skolgården kommer för nära husen och att ljudnivåerna kommer att höjas. Dessutom har grannarna sagt att körningarna till och från köket som ligger vid skolan kommer störa dem.

– När vi har vägt intressen har vi bedömt att det är viktigt att få skolan funktionell. Vi ska inte negligera folks oro, det är klart att man kan bli störd. Vi har ändå bedömt att det är viktigare att skolan kommer före i den totala avvägningen. Erfarenhet från andra skolor visar att det fungerar, sa nämndens ordförande Gunilla Magnusson (MP) till Bohusläningen i höstas.

ANNONS

Så grannarna överklagade kommunens beslut att ändra detaljplanen. Frågan har varit uppe hos Mark och miljödomstolen och nu har domstolen gett sin dom.

De går inte på grannarnas linje utan ger kommunen rätt. Det är fritt fram för kommunen att ändra detaljplanen och göra en större skolgård till barnen.

ANNONS