Nu är nya Rimnersbadet i Uddevalla invigt: ”Äntligen”

Efter åratal av skissande, planerande, upprivna planer och politiska bråk fick till sist Uddevalla sitt nya badhus när Rimnersbadet invigdes med buller och bång på lördagen.

ANNONS
|

LÄS MER:Avslöjar: Stor hemlig lokal i nya Rimnersbadet

– Det är superhärligt, äntligen, säger badvärden Christoffer Risebrandt som jobbat på Walkesborgsbadet i tio år innan flytten nu till sist gått upp till Rimnersområdet och det nya Rimnersbadet.

– Vi i personalen har hållit på i en dryg månad nu för att lära oss allt, så nu är det superkul att äntligen få välkomna våra badgäster.

Kommunen hade slagit på stort på lördagsförmiddagen och byggt upp en scen utanför entrén till det nya badhuset – där dagens konferencierer bröderna Emil och Daniel Norberg höll hov och drog ner skratt från den ansenliga publikskaran.

Brödraduon, som tidigare i år utsågs till Uddevallas första officiella ambassadörer tillsammans med cirkusartisten Johanna Abrahamsson, passade på att skoja med hur lång tid det tagit för Uddevalla att få klart ett nytt badhus genom att byta om till badkläder från förra sekelskiftet.

ANNONS

– Det var ju då arbetet började med det nya badhuset, skojade storebror Emil från scenen.

Tal och musik

Innan festligheterna flyttade in till bassängerna och läktarna i själva simhallen hann även kulturskolans elever sätta färg på invigningen med sång, musik och dans – och den tidigare landslagssimmaren Louise Karlsson, i dag styrelseledamot i Svensk simidrott, höll tal – precis som kultur- och fritidsnämndens nuvarande ordförande Gösta Dahlberg (M).

Väl inne i simhallen fylldes läktarna till sista plats samtidigt som bröderna Norberg fortsatte styra invigningen i mål med säker hand.

En klassisk bandklippning hade fått stryka på foten till förmån för en bandknytning; som Gösta Dahlberg fick hjälp med av ungdomar från flera av Uddevallas idrottsföreningar.

Även Uddevalla sim och Uddevallas gymnastik- och parkourförening hann visa upp sig för publiken innan det var dags att förklara Rimnersbadet officiellt invigt.

Bland folkmassan var ”äntligen” hela tiden det återkommande ordet bland de glada badgäster Bohusläningen pratade med.

– Ja, äntligen, vi har väntat på detta, hette det exempelvis från Andreas Henemyr som var på plats med sin sambo Elisabeth Kling och dottern Vanessa Henemyr.

LÄS MER:Rimnersbadet snart klart – se Uddevallas nya badhus inifrån

Rimnersbadet

Yta: 5 400 kvadratmeter

Bassänger: En 50-metersbassäng (som kan delas in i flera med olika längder) med hoppdel, en undervisningsbassäng (med ställbart djup 0-2 meter) och en barnbassäng med lekdel.

Hopptorn: Fem meter, tre meter och en meter. Vattendjup 3,8 meter.

Vattentemperatur: 26,5 grader i 50-metersbassängen. 34 grader i undervisnings- och barnbassängen.

Omklädningsrum: Sju med totalt 500 låsbara skåp.

Café: Plats för 70 sittande gäster.

Parkering: 320 platser runt byggnaden.

ANNONS