Lastbilar krockade i Lane

En trafikolycka med två lastbilar inblandade inträffade på väg 172 i Lane på onsdagen. Olyckan medförde stor trafikpåverkan initialt.

ANNONS
|

Vid halv niotiden på onsdagen inträffade en trafikolycka på väg 172, strax norr om Lane. Det handlar enligt Trafikverket om två lastbilar som ska ha kolliderat.

– Den ena lastbilen väjde för ett träd och då kolliderade de två lastbilarna, säger Mikael Salo på Trafikverkets trafikledningscentral.

Det finns inga uppgifter om personskador och vare sig räddningstjänst eller ambulans har ryckt ut till platsen. Däremot hade olyckan stor påverkan på trafiken och köer uppstod på platsen. Polis ryckte ut till platsen för att dirigera trafiken, som kunde rulla förbi olycksplatsen växelvis.

Vid tiotiden var olyckan uppklarad och vägen var åter fullt framkomlig. Ingen av lastbilarna ska ha behövt bärgas från platsen.

ANNONS

– Det lät som att det bara var mindre plåtskador, säger Mikael Salo.

Enligt polisen ska den ena lastbilen ha bromsat för att undvika att köra in i ett träd som delvis blockerade vägen. Den bakomvarande lastbilen ska då inte ha hunnit stanna. Polisen har därför skrivit en anmälan om att en av lastbilarna inte anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Trafikverket hade personal på plats för att ta bort trädet som hängde ut över vägen.

ANNONS