Ladugård övertänd i Ljungskile

Under natten inkom ett larm om en övertänd ladugård, strax söder om Ljungskile. Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det rör sig om en totalskada, och man inriktade sig i stället på att skydda omgivningarna.

ANNONS
|

Det var runt klockan 00.40, natten mot torsdag, som larmet först kom in. Enligt räddningstjänstförbundet Mitt Bohusläns vakthavande befäl, Simon Willner, ska ladugårdens tak ha rasat in redan innan deras ankomst.

– Det är en övertänd ladugård och vi har nu släppt våra försök att rädda byggnaden. Däremot har branden spridit sig till skogen och ängen runtomkring, vilket vi inriktar oss mot främst, säger Willner strax efter klockan 01 och fortsätter:

– Sedan finns det även ett bostadshus drygt 60 meter bort, men i nuläget ser det inte ut som att det kommer sprida sig dit.

Enligt befälet har totalt sju enheter från Ljungskile, Svanesund och Uddevalla skickats till platsen.

ANNONS

Spridningen begränsad

Runt klockan 01.40 meddelar räddningstjänsten att man låter ladan brinna under kontrollerade former. Enligt dem ska det inte ha funnits några djur inne i byggnaden, och det ska inte heller ha varit någon risk för personskador.

– Spridningen omkring ladugården har vi slagit ner. Med den bemanning som är på plats just nu kommer vi vara där i någon timme till, sen börjar vi avveckla. Men det kommer säkert finnas någon form av bevakning kvar under hela natten, säger Johan Bäckström vid räddningstjänsten.

Polisen, som också har befunnit sig på platsen, meddelar att man har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Dock saknar man misstänkta i nuläget.

Insatsen avvecklas

Klockan 03.45 berättar räddningstjänsten att man håller på att avveckla sin insats, även om viss bevakning kommer behållas på platsen under natten.

– Allt förutom en tankbil håller på att avvecklas, säger Simon Willner.

Polis har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

ANNONS