Ett skovelhjul som kan försörja en hel villa med el. Det var Didrik Anderssons bidrag till temat ”Hur lever den gröna familjen år 2020”.
Ett skovelhjul som kan försörja en hel villa med el. Det var Didrik Anderssons bidrag till temat ”Hur lever den gröna familjen år 2020”.

Kreativ Framtidskamp på Linnéaskolan

En bil som drivs av magneter eller ett flygplan som går på sol-celler. Goda idéer saknades inte när Linnéaskolan ägnade en heldag åt Framtidskampen.

ANNONS
|

I fredags byttes alla vanliga lektioner på Linnéaskolan i Ljungskile ut mot problemlösning. Förutom de 150 eleverna och skolans personal deltog även en grupp på tio föräldrar. Uppgiften var att fundera och fantisera kring ”Hur den gröna familjen lever år 2020”.

– Först ritade jag en bil som drivs framåt av magneter. Men sen kom jag på att det kanske inte är så nyttigt med alla magnetfält. Så då skissade jag på ett flygplan som går på solceller så fort det kommer ovanför molnen, säger Joel Strannerdahl i klass 7 B2.

Kreativitet och fantasi Gruppen han ingår i har även byggt en modell av ett skovelhjul, som med hjälp av en generator ska kunna försörja en hel villa med el.

ANNONS

– Det gäller bara att bo i närheten av en bäck eller kanal, säger konstruktören Didrik Andersson i klass 7 G.

Arrangemanget genomfördes i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet.

– Målet med Framtidskampen är att eleverna ska använda sin kreativitet och fantasi. Inte känna några begränsningar, utan våga tänka fritt om framtiden, säger Jessica Ericsson från organisationens Fyrbodalskontor.

För några av eleverna väntar ytterligare en utmaning till våren. Innan dagen var slut korades nämligen tre vinnande idéer.

– Eleverna bakom dem bjuds in till den stora Framtidskampfinalen, som går av stapeln på Innovatum i början av maj nästa år, säger Jessica Ericsson.

Fotnot: De vinnande lagen blev Supersjuorna, Stålhem & co samt Framtidsmästarna.

ANNONS