Frontalkrock på 44:an – bil körde i fel riktning

Två bilar frontalkrockade på väg 44 i Uddevalla på söndagskvällen. Alla tre inblandade vårdas nu på sjukhus, två av dem med livshotande skador.

ANNONS
|

Redan innan olyckan skedde fick polisen ett larm om att en personbil körde i fel riktning på väg 44. Vägsträckan är avdelad med mitträcken och bilen körde mot Trollhättan i det körfält som är avsett för trafik västerut.

När polis kom till platsen, strax före klockan 19, hade krocken inträffat i höjd med Rimnershallen.

Livshotande skador

Enligt Håkan Axelsson, jourhavande förman på räddningstjänsten, var tre personer inblandade i olyckan. Den bil som framfördes i fel körriktning kördes av en äldre kvinna, i den andra bilen satt en man och en kvinna som beskrivs som yngre.

– Mannen och den äldre kvinnan var inte vid medvetande när de togs med ambulans till Näl, säger Axelsson.

ANNONS

De två kvinnorna vårdas nu på Näl. Mannen har transporterats vidare till ett annat sjukhus. Mannen och den äldre kvinnan bedöms ha livshotande skador, uppger personal på Näl.

Hindrade trafiken

Olyckan orsakade under söndagskvällen långa köer på väg 44. Västerut var trafiken avstängd och leddes om via småvägar. I riktning mot Trollhättan var endast ett körfält öppet under bärgningsarbetet.

När räddningstjänsten lämnade olycksplatsen omkring 20.30 var bärgare på plats och polisen skulle börja släppa på trafiken.

– Vi fick göra en enklare sanering för oljespill på platsen. Det är halt på vägen och Trafikverket kommer att lägga grus på vägbanan, sade Håkan Axelssonvid niotiden på söndagskvällen.

ANNONS