För dyrt rusta upp Gula villan

Riv Gula villan på Emaus. Den kostar för mycket att renovera och underhålla. Det förslaget väntas tekniska nämnden godkänna i nästa vecka.

ANNONS
|

Länsstyrelsen har fått ett förslag från en Uddevallabo att byggnadsminnesförklara Gula villan på Emaus. Därför har miljö- och stadsbyggnadsnämnden skickat ut frågan på remiss övriga politiska nämnder för att höra vad de tycker.

Kommunen äger Gula villan med tekniska kontoret som förvaltare och politikerna i tekniska nämnden beslutar hur pengarna ska användas.

Enligt tjänstemannaförslaget är det bästa att låta riva Gula villan eftersom delar av huset har stora fukt- och sättningsskador. Det har heller inte varit uthyrt sedan 2008 och man tror inte att någon vill hyra det framöver.

Att rusta upp villan och klara underhållet framöver är dyrt, även om kommunen skulle få bidrag från annat håll, konstaterar tjänstemännen utan att gå in på hur mycket det kan kosta.

ANNONS

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden och Bohusläns museum har tidigare sagt att de gärna ser att Gula villan byggnadsminnesförklaras.

Men svaret till länsstyrelsen – om Gula villan ska bli byggnadsminne eller inte – bör tas av kommunstyrelsen och inte bygga på vad enskilda nämnder tycker, enligt förslaget till politikerna i tekniska nämnden.

ANNONS