Lång kö till Systembolaget inne på Torp köpcentrum i Uddevalla under midsommarhelgen.
Antalet kunder som får komma in i butiken samtidigt är begränsat. Bild: Ingvar Spetsmark

Flera hundra meter kö till Systembolaget på Torp

Många passar på att bunkra mat- och dryckesförrådet inför den stundande högtidshelgen. På Torp har man i dag fullt upp, inte minst på Systembolaget. Vid 11-tiden på förmiddagen ringlade sig kön lång inne i köpcentret.
– Man får räkna med att det tar mer tid än vanligt, säger Systembolagets presschef Bo Albertsson.

ANNONS
|

Inför midsommarhelgen brukar köer in till systemet vara en vanlig syn. Men detta påverkas särskilt i år med tanke på coronapandemin.

För att förhindra smittspridningen av coronaviruset är antalet kunder i butikerna begränsade.

– Vi har ju på grund av covid-19 begränsat med kunder i butiken, och det är därför kön är lång, inne i butiken har man möjlighet att hålla avstånd, säger Sofia Widström, butikschef på Systembolaget på Torp.

In till butiken var det vid 11-tiden en kö som ringlade sig flera hundra meter, enligt personer på platsen.

Systembolagets presschef Bo Albertsson förklarar att butikerna runt om i landet infört en rad åtgärder för att förhindra smittspridningen av coronaviruset.

ANNONS

– Ett normalt då covid-19 inte finns är det så att midsommar är den helgen under året vi har flest kunder. En midsommarhelg hade resulterat i kö ändå, av rent praktiska skäl – i år är det också av hälsomässiga skäl. Men vi vidhåller de åtgärder vi infört och de har fungerat väl, säger han.

Man har bland annat satt upp glasskivor vid kassorna – och skapat ett kösystem.

– Vi ser till så att det går att hålla avstånd inne i butiken, om det är mycket folk ser vi till att det är kö utanför genom slussning, det innebär en ut, en in-princip och det fungerar väl. Men man får räkna med att det tar mer tid.

ANNONS