Polis skulle stoppa en bil för kontroll i Uddevalla. Då försökte föraren köra iväg och det blev en biljakt som slutade i Dingle.
Polis skulle stoppa en bil för kontroll i Uddevalla. Då försökte föraren köra iväg och det blev en biljakt som slutade i Dingle. Bild: Christine Olsson/TT

Biljakt mellan Uddevalla och Dingle

Polisen skulle stoppa en bil för kontroll i Uddevalla under natten till tisdag. Då valde föraren i stället att lägga gasen i botten. Det hela slutade med en biljakt där föraren försökte preja polisen av vägen.

ANNONS
|

Det var runt klockan tre natten till tisdag som en polispatrull i Uddevalla skulle stanna en bil för en fordonskontroll.

– Då väljer föraren att köra i från polisen och det blir ett förföljande, säger Daniel Lennartsson, jourutredningsbefäl vid polisen i Fyrbodal.

Föraren försöker bland annat ta sig ur situationen genom att köra in i polisbilen.

– Men patrullen fortsätter förföljandet som sedan slutar i Dingle. Föraren kör då in i sidan på en lastbil och sedan ner i diket, säger Daniel Lennartsson.

Ingen person ska ha skadats i dramat men både polisbilen och lastbilen fick materiella skador.

ANNONS

Förare misstänkt för flera brott

I bilen färdades tre personer: Dels föraren, en man i 55-årsåldern, och dels en manlig och en kvinnlig passagerare. Passagerarna är inte misstänkta för något brott, föraren däremot greps misstänkt på en rad punkter.

– Föraren är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och försök till grovt våld mot tjänsteman eftersom man försökte preja polisbilen av vägen. Polisen hittar också en mindre mängd narkotika i bilen och föraren är även känd av polisen sedan tidigare, säger Daniel Lennartsson.

ANNONS