En förundersökning om brott har inletts efter att polis eller åklagare, av misstag, kan ha röjt en kvinnas hemliga uppgifter. Arkivbild.
En förundersökning om brott har inletts efter att polis eller åklagare, av misstag, kan ha röjt en kvinnas hemliga uppgifter. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinnas hemliga uppgifter röjda – polis utreds

En förundersökning om brott mot tystnadsplikten har inletts efter att polis eller åklagare, av misstag, kan ha röjt en 22-årig kvinnas hemliga uppgifter. Det skriver TV4. I början av maj hittades hon död.

ANNONS
|

Kvinnan var mordhotad och hade anmält sin familj för hedersförtryck och olaga hot. Därför fick hon gömma sig i en annan del av Sverige. I slutet av året lades förundersökningen ner.

I januari började kvinnans familj att söka upp henne på den nya orten. Senare fick kvinnan bekräftat att familjen fått ett hemskickat brev från polisen som innehållit uppgifter om kvinnans nya adress, namn och det nya personnumret.

I maj hittades kvinnan mördad i ett friluftsområde. Tre familjemedlemmar är häktade, misstänkta för mord och gravfridsbrott.

ANNONS