Här får 99-åriga Svea sin dröm uppfylld

Det tog nästan 100 år innan drömmen blev uppfylld. Men nu har Svea Larsson äntligen fått flyga flygplan – 36 minuter över hemorten i Säffle. "Inte värre än att kliva in i en bil" var den pigga 99-åringens omdöme efter resan.

ANNONS
|

Det var nu i veckan som 99-åriga Svea Larsson fick sin första flygtur, en händelse somSäffle-Tidningen var först med att uppmärksamma. Svea bor på gruppboendet Lindbacken i centrala Säffle, och det var där idéen föddes om en resa utöver det vanliga för den snart 100-åriga kvinnan.

– Vi satt nere i terapin, drack kaffe och pratade om allt och inget, berättar Angelica Jareke, som är aktivitetssamordnare på Lindbacken.

Fick hjälp av Säffle flygklubb

Ämnet flyg kom upp.

– "Ja, det skulle jag vilja göra" sa Svea, och då sa vi att det får vi ta tag i. Sedan gick det väldigt snabbt, sägerAngelica Jareke.

ANNONS

Säffle flygklubb kontaktades och i måndags hade flygläraren Jerry Olsson sin äldsta elev någonsin. Planet lyfte från Nolby flygfält och på Sveas önskemål styrde piloten mot Millesvik, den socken som hon bodde i tidigare i livet. 36 minuter tog flighten.

– Det gick jättebra, säger Jerry.

Ingen flygrädsla?

– Intealls, "Det var inte värre än att kliva in i en bil" sa hon.Hon satt bara och njöt och tittade sig omkring, säger Jerry.

Fyller snart 100

Angelica beskriver Svea som jättepigg. En glad dam med glimten i ögat som om drygt tre månader kommer fira sin 100-årsdag med pompa och ståt.

Brukar ni göra sådana här aktiviteter för de boende?

– Ja, vi försökergöra det, även om dethär kanske är det "värsta" vi gjort, säger Angelica.

– Om inte annat bevisar väl Svea att livet inte är slut för att man närmar sig 100.

ANNONS