Lång väntan för att få bygga fritidshus

I fyra år har en privat markägare försökt få bygglov för att uppföra sju fritidshus med havsutsikt på en höjd i norra Bovallstrand. Men trots upprepade kontakter mellan markägare och miljöförvaltningen har något beslut inte kunnat fattas i ärendet.

ANNONS
|

Området där markägaren vill bygga fritidshus var tidigare ett stenbrott och terrängen består av skrotstenshögar och berg i dagen med nivåskillnader. I november 2006 beslutade miljö- och byggnämnden att godkänna en programhandling med förslag om byggrätter för sju nya hus. Under våren 2007 var ett program för detaljplan utsänt för samråd och i juni samma år gjorde miljö- och byggnämnden en besiktningsresa till området där man konstaterade att det behövdes ett omfattande sprängningsarbete för att sju tomter skulle kunna bebyggas.

- Kommunen tillskrev markägaren för att få in alternativa förslag för att undvika alltför stora sprängningsarbete men några sådana förslag har inte inkommit, säger Ingrid Lindbom, fysisk planerare på miljö- och byggförvaltningen i Sotenäs.

ANNONS

- Från kommunens sida är man inte negativ till en utbyggnad av bostäder i området men eftersom vi inte har hört något från markägaren om när kompletteringar kan vara gjorda och något planavtal inte heller har kunnat undertecknats har vi nu flyttat över ärendet till kategorin avvaktande,

Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde beslutades också att ärendet ska avslutas om inte markägaren under 2010 redovisar de efterfrågade kompletteringarna.

Bohusläningen har varit i kontakt med markägaren som dock inte vill att uttala sig i frågan eftersom ärendet enligt honom är inne i ett känsligt läge.

- Jag är inte överens med kommunen i den här frågan så mycket kan jag säga. Vi ska träffas nästa vecka för att se hur vi ska gå vidare, säger han.

ANNONS