Misstänkt stöldgods blir liggande hos polisen

Har du haft inbrott i sommar?…Hör av dig till polisen med en lista över de saknade prylarna. Det ökar chanserna att få tillbaka dem igen - men missas ofta.

ANNONS
|

Bostadsinbrottens högtid är nu. När villor och lägenheter står semestertomma passar tjuven på att sätta sina klåfingriga händer bland skåp, hyllor och väggar. Allt från datorer, smycken och konst är hett villebråd, och den som olyckligt nog kommit tillbaka till ett länsat hem gör bäst i att höra av sig till polisen.

Men det räcker inte bara med en polisanmälan, för den som vill vara på den säkra sidan. Ett bra komplement är också att skriva en inventarielista, en så kallad godslista, över de saknade prylarna. Det ökar chansen att få hem sakerna igen, men är tyvärr något som ofta missas, berättar Hans Frykler, kommissarie vid Polisen Östra Fyrbodal.

ANNONS

– Folk skickar bara uppgifter till försäkringsbolagen men de kommer inte in med godslistor till oss. Det är synd, eftersom vi många gånger skulle kunna identifiera stulet gods på det sättet, säger Hans Frykler.…

För närvarande har polisen Östra Fyrbodal ett större lager med guldföremål, som misstänks vara stöldgods, liggande i förvaring. Men som nu riskeras att gå miste om.

– Vi grep ett par personer i ett annat ärende i förra veckan, och då fann vi även guldföremål bland deras saker. Mycket tyder på att det är stöldgods, men eftersom vi inte kan identifiera föremålen kan vi inte göra mer. Om vi inte kan bevisa att det är stulet gods går det tillbaka till personerna igen.

ANNONS