Åtta ungdomar under 15 år har varit inne i en mängd butiker på Torps köpcentrum och stulit bland annat elektronikprylar och krämer.
Åtta ungdomar under 15 år har varit inne i en mängd butiker på Torps köpcentrum och stulit bland annat elektronikprylar och krämer. Bild: Erik Zienau

Minderåriga misstänks för stöld på Torp köpcentrum

Polis larmades till Torp köpcentrum under söndagskvällen efter att flera ungdomar under 15 år varit inne i butiker på Torp och stulit produkter.

ANNONS
LocationTorp köpcentrum, Uddevalla|
|

Åtta killar under 15 år har varit inne i ett antal butiker och stulit varor under söndagen på Torp köpcentrum.

– De har varit inne på Elgiganten och stulit och de har varit inne och tagit salvor på Body shop. Det är rörigt. En polispatrull är på plats för att reda ut situationen, säger Ola Kleinert.

Ola Kleinert förklarar att det blir extra rörigt på grund av att de misstänkta ungdomarna är minderåriga. Nu måste polisen kontakta både föräldrar och socialtjänst.

– Vi måste reda ut identiteten på dem, säger han.

Strax efter halv nio på söndagskvällen uppger Rickard Lejon, förundersökningsledare hos polisen i Östra Fyrbodal, att samtliga minderåriga är hemma hos sina föräldrar.

ANNONS

Båda förundersökningsledarna beskriver att situationen vid Torps köpcentrum har varit kaosartad.

– Anledningen till att det blev så rörigt är att ungdomarna har varit inne i så många butiker. Initialt blir det då svårt att ta reda på exakt vad det handlar om, säger Rickard Lejon.

Under söndagskvällen är det ännu oklart hur många butiker killarna har hunnit med att stjäla från, men polisen menar att det är ett flertal.

– En hel del gods taget i beslag, säger Rickard Lejon.

Under måndagsmorgonen meddelar polisen att sju personer misstänks för stöld och att orosanmälan lämnats in till socialtjänsten.

ANNONS