Flyktingbarn satt fast på kobbe i Bohuslän

En stor räddningsinsats pågick under fredagen efter att tre flyktingbarn fastnat på en kobbe utanför Tjörn.

ANNONS
|

Det var vid 12-tiden på fredagsförmiddagen som SOS Alarm fick ett samtal från ett boende för ensamkommande flyktingbarn på Tjörn. Personalen var orolig för att tre ungdomar fått tag på en båt som de paddlat ut med i närheten av Myggenäs. Enligt Sjöräddningen ska kraftiga vindar ha slitit tag i båten, som ska ha varit en enklare roddbåt, och fått den att driva omkring en kilometer från land.

Ungdomarna som varken bar flytväst eller varma kläder ska ha lyckats ta sig i land på en kobbe där de kommit i kontakt med Sjöräddningen.

Vid 12.30-tiden satte Sjöräddningen in en räddningsbåt från Stenungsund för att rädda ungdomarna. - När vi pratade med dem satt de fast på en kobbe, säger Lars Nilsson, Sjöräddningen.

ANNONS

Eftersom de inte bar några flytvästar och ingen av dem kunde simma ska det ha varit tre skärrade ungdomar som Sjöräddningen plockade upp i sin båt. - Eftersom ingen av dem kan simma kunde det här slutat mycket värre, säger räddningsledare Anders Larsson till GP.

Ungdomarna ska nu vara tillbaka på boendet och det är oklart varför de paddlade iväg i en liten, öppen roddbåt en blåsig och kall dag som denna.

ANNONS