Miljonbidrag ska göra matten roligare

Eleverna i Färgelanda, Högsäter och Ödeborg kan räkna med roligare matteundervisning.Skolverket sa ja till kommunens ansökan och skjuter till drygt en miljon kronor.

ANNONS
|

I förra veckan meddelade Skolverket att 144 miljoner kronor ska satsas på olika matteprojekt runt om i landets skolor. En ansökan gällande samtliga fyra grundskolor i Färgelanda ingick i guldregnet.

Lars Jansson, utvecklingsledare på barn- och utbildningsförvaltningen, är lätt överraskad och mycket upprymd över Skolverkets beslut.

– Fantastiskt roligt att vår ansökan fick stöd och att vi fick det belopp vi hade ansökt om, 1 015 000 kronor. Eftersom det var så många skolor som totalt hade ansökt om cirka 900 miljoner kronor vågade man ju inte hoppas allt för mycket.

– Vår förhoppning är att vi med hjälp av de här pengarna ska kunna utveckla undervisningen för att få fler elever att tycka det är roligt med matematik. Och om de blir motiverade så förbättras ju även resultaten.

ANNONS

Matteprojektet på Färgelandas grundskolor löper under två år med start nu i höst. Samtliga grundskoleelever från årskurs 1 till och med årskurs 9 ingår i projektet.

ANNONS