Open AI:s sparkade men snabbt återinstallerade chef Sam Altman och Open AI uppges diskutera med investerare om att ta in mer pengar, motsvarande en värdering runt 100 miljarder dollar. Arkivbild.
Open AI:s sparkade men snabbt återinstallerade chef Sam Altman och Open AI uppges diskutera med investerare om att ta in mer pengar, motsvarande en värdering runt 100 miljarder dollar. Arkivbild. Bild: Eric Risberg/AP/TT

Febriga investerare triggar värdet på Open AI

ANNONS

Det omtalade bolaget bakom AI-tjänsten Chat GPT, Open AI, är i inledande samtal om att ta in mer kapital i en storleksordning som tyder på en värdering i trakterna av 100 miljarder dollar, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Tidigare har det rapporterats om att ett bud är på gång i januari då de anställda skulle få ett erbjudande om att sälja aktier till en värdering som motsvarar 86 miljarder dollar. Men efterfrågan från investerare har, enligt Bloomberg, varit större än tillgången.

Om bolaget skulle värderas till den summa som nu diskuteras skulle bolaget bli det näst högst värderade start up-bolaget efter Elon Musks Space X.

ANNONS
ANNONS