Arber Zeneli satte 3-1 för Elfsborg mot Åtvdaberg.

Första Elfsborgssegern på en månad

|

Kanske satt senaste hemmamatchen, mot IFK Göteborg, kvar i skallen när tabelljumbon kom på besök. Elfsborg var oerhört nära seger mot rivalen i torsdags, men fick nöja sig med oavgjort efter en omdiskuterad straff på tilläggstid.

Elfsborgsspelet såg stundtals rätt håglöst ut och en ändring i spelsystemet, på grund av avstängning och sjukdom, hjälpte inte heller.

-Det som är jobbigt är väl när drivkraften, med Europaspel och till och med guld som funnits i huvudet, försvinner. Då försvinner lite av den där extra kraften också, säger Anders Svensson, som för en kväll var tillbaka på mittfältet i stället för som mittback.
-Inställningen och arbetsmoralen borde ha varit betydligt högre i dag.
Lång segertorka

Elfsborg har spelat oavgjort mot både IFK Göteborg och Malmö FF de senaste omgångarna.

I stället är det bottenlagen som ställt till det i den elfsborgska jakten på Europaspel nästa säsong och det var nära att det blev en femte match i rad utan seger.

Men med en kvart kvar hittade Anders Svensson fram med en passning till Simon Lundevall som bredsidade in 2-1 och på tilläggstid bättrade Arber Zeneli på resultatet ytterligare.

-Det är bara att studsa tillbaka och ladda om. Ta så många poäng som vi kan. Nu är vi åtminstone fyra igen, det kan betyda mycket, säger Svensson.
Nära nedflyttning

Åtvidaberg, som är i akut poängnöd längst ner i tabellen, gjorde samtidigt en bra match. Laget tog också ledningen i mitten av den första halvleken när Ammar Ahmed ohotad prickade målet med ett lågt skott från ett par meter utanför straffområdet.

Det tog sedan visserligen tid mellan Per Fricks kvittering ett par minuter före halvtidsvilan och Simon Lundevalls mål. Men till slut blev det ändå en tung förlust för tabelljumbon.

-Vi är ur allsvenskan, det har vi varit jävligt länge, säger tränaren ÅFF-tränaren Roar Hansen krasst om det dystra tabelläget.
-VI behöver vinna och Falkenberg behöver förlora om vi ska komma närmare dem. Men det är inte mycket att fundera på, det är bara upp på hästen igen.