Rickard Nilsson.
Rickard Nilsson.

Stor skandal i damallsvenskan

ANNONS
|

Dräneringen av planen på Vilans IP i Kristianstad har inte fungerat och sand täckte delar av planen. Domaren Annika Andric bedömde att planen inte gick att spela på och matchen sköts därför upp.

–Förjävligt. Vi ska hålla en klass som damallsvenskt lag, det ser inte ut så idag, sade Kristianstads assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Enligt uppgifter i TV4 är det Kristianstads kommun som har hand om skötseln av Vilans IP. Kristianstads senaste hemmamatch damallsvenskan var mot Vittsjö den 25 juli.

–Vi kommer att ta upp det här med kommunen. Örebro ska hit igen och någon måste betala för det. Spelarna är missnöjda så klart, men de förstår domarens beslut, det måste man respektera.

ANNONS

Både Kristianstad och Kif Örebro låg i det nedre mittskiktet i tabellen inför match, med 16 poäng var. I stället för match blev det träning för gästande Örebro innan den långa hemresan väntade.

–Jättetråkigt. Vi kom hit för att spela och vinna, det här känns jättekonstigt, sade Örebros Susanna Lehtinen till TV4.

–Det var rätt beslut av domaren. En tydlig markering, men det är inte okej att vi inte kan spela en match. Det är bara en massa sand på gräsplan, jag vet inte vad det är de har försökt att göra.

Det är ännu oklart när matchen kommer att spelas.

TT

ANNONS