Änglagårdsgymnasiet läggs ner

ANNONS
|

Eleverna är oroliga, men skolans fotbollsansvarige Roger Gustafsson tror att det kan blir bättre.

- Det är ju aldrig bra för elever att behöva byta. Det är klart att det kan påverka dem fotbollsmässigt, men för oss i IFK är det inget bekymmer med fotbollen.

Aspero är en friskola med idrottsinriktning som ligger på Kviberg. Skolorna har ungefär samma program och samarbetar.

- Eleverna kommer att bli placerade på Kviberg och då är de mycket närmare träningsplanerna och slipper åka spårvagn till träningen. Sedan är det fler fotbollsspelare på Aspero, så det blir fler som tränar fotboll samtidigt vilket är både roligare och bättre, säger Gustafsson.

ANNONS

Grundskolan, Änglagårdsskolan, blir kvar, det är bara gymnasiet som lägger ner.

- Jag vill inte säga att vi lägger ner. Vi flyttar över verksamheten på Aspero för att säkerställa kvaliteten och den långsiktiga hållbarheten, säger skolans vd, Ralf Lilja.

Enligt Lilja kommer det inte att bli någon skillnad, IFK Göteborg fortsätter sin fotbollsutbildning för gymnasieeleverna på Aspero.

- Jag kan förstå om en del elever är oroliga, men jag tror och hoppas att de kommer att uppleva detta enbart som positivt. Jag har fått mail från några som tänkt gå Barn- och fritidsprogrammet, men där är bara tre förstavalssökande så det hade inte blivit något program även om vi fortsatt, säger Lilja.

- Vi har IFK-spelare som går på Aspero, det har vi alltid haft, och då brukar vi ha en tränare från klubben som tränar dem. För IFK Göteborgs sida och för fotbollsdelen ser jag detta som positivt eftersom Aspero är ett erkänt idrottsgymnasium med ett idrottstänk. De har också lovat att lösa spelarnas studiesituation och det är viktigt för oss också, säger Roger Gustafsson.

ANNONS