Hemtex raket på börsen

ANNONS
|

Som mest ryckte Hemtexaktien upp sig med drygt 80 procent. Resultatet före skatt för sista kvartalet i fjol ökade med 48 procent till 52 miljoner kronor, vilket motsvarar 54 öre per aktie. Det är det bästa delårsresultatet för Hemtex på fem år.

På ett år har kursen stigit med dryga 40 procent. Det vill säga Hemtex har varit en sovande aktie, fram till i dag och delårsrapporten, då marknaden fick upp ögonen för Boråsföretaget, som har cirka 200 butiker. Närmare 90 procent av omsättningen är i själva verket i Sverige.

ANNONS

Ser man till hur analytiker tidigare bedömt Hemtexaktien så har intresset varit (väldigt) svagt. Tillväxtförväntningarna på hemtextilmarknaden har varit låga. Ungefär så har det låtit.

Nettoomsättningen under fjärde kvartalet steg till 344 miljoner kronor (319 miljoner för sista kvartalet 2012), en uppgång i jämförbara butiker med fem procent.

För helåret 2013 ökade omsättningen med 40 miljoner till 981 miljoner kronor. Resultatet före skatt stannade på plussidan. Resultatet efter skatt blev minus 16 miljoner kronor. Också det en väsentlig resultatförbättring efter 2012 års svaga - 52 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår ingen utdelning till aktieägarna.

ANNONS