Järnkaminerna hetsar inför finalen

ANNONS
|

Det är inte bara IFK Göteborg som laddar för cupfinal. Motståndarlaget Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna går till offensiven med ett upprop inför finalen för att så många djurgårdare som möjligt ska köpa biljett till matchen. På olika affischer med kända göteborgare har frågan "Vill du se de här herrarna fira cupguld på söndag" tryckts upp.

Att Glenn Strömberg, Glenn Hysén, Leif "Loket" Olsson, Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg gillar IFK vet vi. Även Uppdrag Gransknings Janne Josefsson är stolt blåvit supporter.

– Har man haft blåvittdress på sig som stolt åttaåring går ränder aldrig ur. Det betyder inte att jag hatar något annat fotbollslag, säger han.

ANNONS

Harald Treutiger, som har ett stort Öishjärta och gaisaren Claes Malmberg får sig också en släng av sleven. Järnkaminerna har dock koll och påpekar att "vissa av personerna på bilden håller inte ens på Blåvitt ... men de är fortfarande göteborgare".

En annan som också är nämnd i sammanhanget är Sibachefen Fabian Bengtsson. Om han ingår i kategorin IFK-supporter eller göteborgare låter vi vara osagt. Men djurgårdarna hoppas även att hans söndag inte ska gå i firandets tecken.

Kontentan av Djurgårdens affisch? Ja, att stockholmarna naturligtvis inte vill se dessa herrar fira guld på söndag, utan att massor av djurgårdare har hejat fram sitt lag till seger.

ANNONS