Villa brann ned till grunden

Räddningstjänsten kunde inte rädda villan på Hässleröd i Uddevalla. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Räddningstjänsten fick larmet 04.10 på lördagsmorgonen.

- Eftersom den var helt övertänd när vi kom fram blev mitt beslut attinte göra något åt den utan låta villan brinna ner och istället inriktade vi oss på att begränsa elden och skydda ett närliggande garage och två bilar. Vi klarade det istället,säger styrkeledare Anders Gustavsson på räddningstjänsten i Uddevalla.

Ägarna till villan var på semester men är informerade och väntades hem under dagen.Ingen annan person var där så vitt man vet och ingen människa kom till skada.

Till en början hade räddningstjänsten kvar två man för att bevaka brandplatsen så att allt verkligen var släckt och att ingen eld låg och pyrde någonstans. Bevakningen togs bort vid 13-tiden på lördagen.

ANNONS

Orsaken är än så länge okänd. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand, uppger Martin Landberg, inre befäl i Uddevalla.

Med tanke på branden spärrades brandplatsen av på förmiddagen.

- En del i utredningen blir att prata med husägarna för att höra om det till exempel har varit några problem med tekniken i huset, säger Martin Landberg.

Villan var i ett och ett halvt planoch relativt nybyggd. Den ligger på östra Hässleröd i närheten av Gustafsberg. Denligger lite avskiljt men enligt Anders Gustavsson är det ändå ovanligt att en villabrand hinner gå så långt innan den upptäcktes.

ANNONS