En person avliden efter krock

Personbilen krockade med långtradaren, som hamnade på fel sida av gamla E 6 och i sin tur frontalkrockade med en skåpbil. En person omkom vid olyckan.

ANNONS
|

SOS fick larmet 16.18 på tisdagseftermiddagen. De första uppgifterna sa att det var en frontalkrock mellan en lastbil och mindre skåpbil. Men snart stod det klart att olyckan var mer omfattande än så.

– Först inträffade en krock mellan en personbil och långtradaren. Långtradaren hamnar då på fel sida av vägen och frontalkrockar även med en mötande skåpbil, förklarar Janne Olsson, insatsledare för räddningstjänsten Mitt Bohuslän i Uddevalla.

Fem ambulanser samt en ambulanshelikopter larmades till olycksplatsen. Räddningsstyrkan från Uddevalla fick hjälp av deltidsstyrkan från Ljungskile. Totalt jobbade tolv brandmän med olyckan.

I skåpbilen och personbilen färdades enbart förarna i respektive fordon. Vid 20-tiden på tisdagskvällen meddelade Näl att en person omkommit. Skadeläget för de andra två som fördes till sjukhus var då fortfartande okänt, men enligt uppgifter från räddningsledningen ska deras skador ha varit lindriga.– Ambulanshelikoptern var i närheten och kunde assistera och hjälpa till om det behövdes, säger Janne Olsson.

ANNONS

Under räddningsarbetet stod trafiken på väg 678, gamla E 6, mellan Lerbomotet och Bratterödsmotet till Uddevalla helt still. Köerna var under sena eftermiddagen milslånga, enligt Janne Olsson. Och ännu på kvällen pågick bärgningsarbetet av lastbilen med släp.Polisen tog fordonen i beslag för teknisk undersökning.

Olyckan inträffade i Grohed. Det är en mycket olycksdrabbad sträcka där flera svåra olyckor inträffat tidigare. I mars kom en personbil över på fel sida och hamnade under en mötande långtradare. Föraren och chauffören klarade sig oskadda. För ett år sedan fick tre personer föras till sjukhus efter en krock mellan två bilar på samma ställe.

2012 dog en person och en person skadades svårt vid en olycka på sträckan. Trafikverket gjorde en utredning och bedömde att vägen borde bli mötesfri. Det bedömdes dock bli för dyrt och inga åtgärder genomfördes.

LÄS MER: Bilen hamnade under långtradare

LÄS MER: Tre till sjukhus

LÄS MER: Dödsolycka på gamla E6

ANNONS