Äsperödsskolan behöver större skolgård. Nämnden säger ja trots grannarnas protester.
Äsperödsskolan behöver större skolgård. Nämnden säger ja trots grannarnas protester.

Barnens skolgård viktigare än ostörda grannar

En bra skolgård till barnen går före grannarnas rädsla att bli störda. Nämnden sa ja till ny detaljplan för Äsperödsskolan.

ANNONS
|

Planerna på en större skolgård vid Äsperödsskolan godkändes som väntat av samhällsbyggnadsnämnden. Därmed måste grannarna vika ner sig.

Det är förslaget till ny detaljplan som nu diskuteras. Bakom ligger barn- och utbildningsnämndens planer på att bygga ut Äsperödsskolan, och därmed behövs också en större skolgård. Den nya detaljplanen ska också lösa den problematiska trafiksituationen vid skolan.

Boende nära skolan har protesterat mot planerna. De tycker sig inte kunna acceptera att skolgården växer på den plats som har föreslagits och menar att så många barn som leker alldeles intill husen kan innebära störningar för de boende.

– När vi har vägt intressen har vi bedömt att det är viktigt att få skolan funktionell. Vi ska inte negligera folks oro, det är klart att man kan bli störd. Vi har ändå bedömt att det är viktigare att skolan kommer före i den totala avvägningen. Erfarenhet från andra skolor visar att det fungerar, säger nämndens ordförande Gunilla Magnusson (MP).

ANNONS

Kommunfullmäktige ska också besluta.

ANNONS