Top Cats och Flinck till Globen

ANNONS
|

När dammet lagt sig på Rosvalla i Nyköping stod Top Cats och Thorsten Flinck som segrare i Melodifestivalens Andra chansen. Tävlingen avgjordes i nervkittlande dueller och nu är finalens startfält fulltaligt.

Top Cats och Thorsten Flinck. Med de namnen blir uppställningen i Melodifestivalens final komplett. Efter fem veckors storslagen schlagercirkus närmar sig upplösningen av årets Melodifestival. I finalen väntar stjärnor som Danny och Loreen, samt årets stora fenomen - Björn Ranelid.

Thorsten Flinck och hans "Jag reser mig igen" tillhörde inte förhandsfavoriterna i Andra chansen. Efter att han besegrat duon Lotta Engberg och Christer Sjögren i sin första duell så ställdes han mot den artist som de flesta förhandsspekulationer handlat om - Sean Banan.

ANNONS
-Jag tänkte att nu är det kört. Längre än så här kommer jag inte. Han är så omåttligt populär och ett språkrör för hela den generationen, säger Thorsten Flinck efter att ha slagit ut Sean Banan och grejat finalbiljetten.
Rockabilly mot hårdrock

Den andra platsen i finalen togs lite oväntat av Top Cats. De flesta bedömare tippade att deras motståndare i första duellen, hårdrocksbandet Dynazty, skulle bli en för svår nöt att knäcka. Men det visade sig att rockabillybandet från Värmland och deras "Baby doll" gick hem bättre i de svenska stugorna än Dynazty och bidraget "Land of broken dreams".

I seminfinalen avverkade Top Cats sedan finalisten från 2010, kvartetten Timoteij, och platsen i finalen i Globen var ett faktum.

-Det var världens fest, som vi tog hem. Vi var väldigt, väldigt bra, säger gitarristen Fredrik Lilja.

Och inför finalen i Globen siktar bandet högt.

-Det har ju gått bra hittills. Får vi bara startnummer två så tar vi hem det här, säger sångaren Jon Kleppenes.
Bjöd på pannkakor

Tävlingen i Rosvalla arena leddes av Sarah Dawn Finer, som för kvällen agerade ensam värdinna. Men hennes programledarkolleger Gina Dirawi och Helena Bergström dök upp trots att de inte var fysiskt närvarande i Nyköping. Helena Bergström stod för pausunderhållningen med sina parodiska schlagerfigurer och Gina Dirawi presenterade de tävlande artisterna i korta videoklipp. Dirawi hade uppenbarligen förlåtit Thorsten Flinck för hans omskrivna rumpgrepp och bjöd hela Revolutionsorkestern på pannkakor.

Lördagen den 10 mars avgörs Melodifestivalen i Globen.

Till final i Globen:

Top Cats: "Baby doll"

Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: "Jag reser mig igen"

Utslagna i semifinal:

Timoteij: "Stormande hav"

Sean Banan: "Sean den förste banan"

Utslagna i kvartsfinal:

Dynazty: "Land of broken dreams"

Andreas Johnson: "Lovelight"

Lotta Engberg och Christer Sjögren: "Don't let me down"

Youngblood: "Youngblood"

Startordningen i finalen:

1. David Lindgren: "Shout it out"

2. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: "Jag reser mig igen"

3. Dead By April: "Mystery"

4. Lisa Miskovsky: "Why start a fire"

5. Top Cats: "Baby doll"

6. Loreen: "Euphoria"

7. Ulrik Munther: "Soldiers"

8. Björn Ranelid och Sara Li: "Mirakel"

9. Molly Sandén: "Why am I crying"

10. Danny Saucedo: "Amazing"

ANNONS