Polisen tipsad om övergivna pojken

ANNONS
|

Uppsalapolisen har fått första tipset om pojken som påstås ha övergivits av sin pappa efter en innebandymatch i lördags.

Personen uppger sig vara förälder till ett annat barn som deltog i helgens innebandyturnering. Men det är oklart om tipsaren själv känner pojken.

Polisen hoppas kunna få kontakt med den som skickat mejlet i morgon.

Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen, vill däremot inte berätta vad tipset handlar om.

En lagledare hittade pojken utanför en idrottshall i lördags. Pojkens pappa ska ha sagt att sonens prestation var alltför dålig. Därför åkte mannen därifrån - och lämnade kvar pojken i kylan utanför sporthallen.

ANNONS

En privatperson anmälde händelsen, men polisen lade ner förundersökningen snabbt. Men efter en enorm uppmärksamhet i medier beslutade åklagaren Lena Jonsson i dag att ta upp förundersökningen på nytt. Misstankarna gäller ofredande, och det finns eventuellt misstankar om hänsynslöst beteende.

-Vi har fortfarande ingen identitet på vare sig pappan eller pojken - det är en primär uppgift just nu att få fram, säger Christer Nordström till TT.

Han berättar att Uppsalapolisen blivit nedringd efter händelsen.

-Jag kan inte erinra mig över någon tidigare händelse då vi har tagit emot så här mycket samtal, det är helt sanslöst. Det är beteendet många har reagerat över. Och om det har hänt det som sägs, då är det upprörande. Men vi vet inte det än, säger han.

Lagledaren som uppges ha hittat pojken ska höras ytterligare.

-Vi ska identifiera de här människorna så att vi får ordning på det. Vi är oerhört angelägna om allmänhetens hjälp, säger Nordström.
ANNONS