BP räddade kontraktet - Halmstad kvalar

|

Halmstad hade behövt vinna för att slippa kval. Nu blir det dubbelmöte med Gif Sundsvall, samma lag som HBK kvalade sig upp mot ifjol med totalt 6-4.

Det hände mycket i slutminuterna på Örjans vall. Mauricio Albornoz gjorde 2-1 för BP i 87:e minuten. Då, först då, började hemmalaget en rejäl forcering. Den ledde till att Marcus Antonsson dundrade in sitt andra mål som betydde 2-2 i 90:e minuten.

BP började bäst och anföll med sin konsekventa passningsfotboll. Redan i åttonde minuten gjorde Albornoz ett exakt instick i straffområdet till Gabriel Özkan som stötte in 1-0.

Då var Halmstad riktigt illa ute eftersom Öster samtidigt ledde över Djurgården.

Brommapojkarna fick också jätteläge för 2-0 när Mauricio Albornoz lade upp bollen på straffpunkten. Men Stojan Lukic kastade sig åt vänster och fick händerna på bollen.

Straffräddningen satte fart på hemmalaget. Efter en skarvning på ett långt inkast hade BP-målvakten svårt att greppa bollen. Marcus Antonsson stack fram foten och kvitterade.

Efter det slog Halmstad av på sin offensiv och började inte ösa på framåt igen förrän det var för sent.