Ulla fick ovanligt gammalt vykort

ANNONS
|

Du fick ett vykort i brevlådan häromdagen som var rejält försenat?

– Ja, det var adresserat till ”Familjen D Sterner” och det var dem som vi köpte vårt radhus av. Kortet var skrivet 7 februari 1961. Det är ju ganska otroligt egentligen. Man har väl hört talas om post som kommit fram 20 eller 30 år för sent. Men inte 52 år.

Vad stod det på kortet?

– Det verkar ha varit en semesterhälsning från Braunschweig i Tyskland. ”Kära morbror och moster” börjar det och så är det undertecknat av en Marianne. Hon skriver att ”vi dricker öl, vin och likör dagarna i ända”, så det verkar ha varit en trevlig resa.

ANNONS

Men hur kan det ha dröjt över 50 år innan det kom fram?

– Ja, vad kan man tro? Det är ett väldigt fint kort, i skick som nytt. Jag läste i Bohusläningen att Posten trodde att det kunde ha hamnat i någon flyttlåda, men jag tror inte på det. Jag tror att det har fastnat någonstans eller så. Det skulle kanske vara roligt att anlita ett medium för att få veta vad som har hänt!

Går det att hitta kortets verkliga adressater?

– Nej, jag tror knappast att de lever. Mannen hade precis gått i pension när vi köpte huset av dem på 60-talet. Jag vet att de flyttade till Halmstad och att de hade haft en blomsteraffär i Fjällbacka. Men jag vet inte om det är någon idé att lägga tid på att leta efter någon i deras släkt.

Vad ska du göra med kortet nu då?

– Nu får det stå här så länge. Men jag tror att det finns ett postmuseum så jag kanske ska ringa till dem och fråga om de vill ha det.

ANNONS