Rockskräcken i Andra chansen

ANNONS
|

Anton Ewald och Alcazar gick direkt till final i Melodifestivalens fjärde och sista deltävling. Men de två sista finalisterna återstår - på lördag ska de utses när Andra chansen avgörs i Lidköping.

-Det ska bli otroligt kul att få sjunga min låt igen, säger Ellinore Holmer som tillsammans med Ammotrack blev sist in till Andra chansen.
Vill ha bred final

Hennes väna ballad saknar likartade konkurrenter, däremot har hårdrockarna i Ammotrack en betydligt tuffare tävling att förbereda sig inför. I Andra chansen gör de upp mot flera andra bidrag i den hårdare skolan - Outtriggers stenhårda skräckfilmsmetal och State of Dramas något mjukare rockbidrag.

-Jag tycker det är underbart att den hårda musiken går bra i Melodifestivalen, det är den hårdaste Andra chansen någonsin. Jag hoppas bara att någon av dem tar sig vidare, jag har varit rädd för att de ska ta ut varandra, säger SVT:s Christer Björkman.

Som exekutiv producent för Melodifestivalen vill han att finalen i Friends Arena den 8 mars ska bli så bred som möjligt.

-Man vill så klart ha åtminstone ett av de hårda bidragen i finalen, ju mer varierad den är desto roligare blir det, säger Christer Björkman.
"Samma fans"

Ammotrack fruktar också att rocklåtarna ska stjäla röster från varandra.

ANNONS
-Så tror jag absolut att det kan bli, att vi tar ut varandra i röstningen. Vi riktar oss till samma fans, säger bandet sångare Mikael de Bruin.
-Men vi ska ladda batterierna och åka dit och bara köra. Vi ska göra allt vi kan.

SVT sätter nu sitt hopp till att Andra chansens duellsystem ska rädda kvar den tunga musiken i årets upplaga av Melodifestivalen.

-Jag tänker att åtminstone någon av dem borde ta sig vidare från Andra chansens första runda. Och när det sedan blir duell kan rockfansen samla sig runt det bidraget, säger Christer Björkman.

Så här ser startordningen ut i Andra chansen i Lidköping den 1/3:

1. Ammotrack: "Raise your hands"

2. Linus Svenning: "Bröder"

3. JEM: "Love trigger"

4. State of Drama: "All we are"

5. Ellinore Holmer: "En himmelsk sång"

6. Martin Stenmarck: "När änglarna går hem"

7. Helena Paparizou: "Survivor"

8. Outtrigger: "Echo"

De här artisterna är klara för final i Melodifestivalen:

Sanna Nielsen: "Undo"

Panetoz: "Efter solsken"

Yohio: "To the end"

Ellen Benediktson: "Songbird"

Oscar Zia: "Yes we can"

Ace Wilder: "Busy doin' nothing"

Anton Ewald: "Natural"

Alcazar: "Blame it on the disco"

Nu återstår bara Andra chansen i Lidköping den 1/3, sedan är det dags för final i Stockholm den 8/3.

ANNONS