Ljuger även du om din favoritfilm?

ANNONS
|

SF Anytime har låtit 1 006 personer svara på frågor om film och filmvanor och bland annat har man intresserat sig för påstådda favoritfilmer. Det visar sig att det inte är helt ovanligt att man hellre skyltar med en kulturklassiker som Bergmans Det sjunde inseglet än en actionrulle med Bruce Willis. Var tionde, 11 procent, berättar att de någon gång ljugit om sin favoritfilm. I yngre åldersgrupper är siffrorna högst, var fjärde 18-24-åring svarar att de någon gång ljugit om favoritfilmen. Folk över 55 håller sig bättre till sanningen, där är motsvarande siffra fem procent.

Anledningen är i första hand en känsla av att man "ska" ha vissa filmer som favoriter. Man skäms över sin filmsmak, man vill imponera på omgivningen och man vill framstå som mer intellektuell.

ANNONS

SF Anytime konstaterar också att det inte är till exempel filmerna som visas i Cannes som hyrs mest på SF Anytimes video on demand-tjänst.

- Men vad gör väl det, att se på film ska vara en underhållande avkoppling och om man gillar filmen i fråga finns det inget att skämmas över, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef.

5 PÅSTÅDDA FAVORITFILMER

Gudfadern

Det sjunde inseglet

A Clockwork Orange

Inland Empire

Borta med vinden

(Källa: SF Anytime)

5 I UTHYRNINGSTOPPEN

Hobbit: En oväntad resa

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Taken 2

A Good Day to Die Hard

The Hangover Part III

(Källa: SF Anytime)

ANNONS